ContourdeTwern Dordrecht



 

Wijkcentrumbeheerder Dordrecht

Wijkcentrumbeheerder Dordrecht


636006491

Het wijkcentrum is het bruisende hart van de buurt waar van alles plaatsvindt: leuke activiteiten. Vergaderingen van verenigingen. Of een creatieve of sportieve cursus. Jong en oud ontmoet elkaar hier. Als wijkcentrumbeheerder ben jij de gastvrouw of -heer die al deze mensen welkom heet. En je zorgt dat alles op rolletjes loopt. Benieuwd hoe je dat doet? Lees snel verder.

Wat ga je doen?
Het wijkcentrum kan niet zonder jou: jij bent de vliegende keep. In de eerste plaats ben je gastvrouw of gastheer. Je ontmoet veel verschillende mensen van verschillende culturen en achtergronden. Iedereen heeft een eigen verhaal en met jouw open blik en houding, kunt jij goed omgaan met deze verschillen. Zo is het wijkcentrum een gezellige, maar ook veilige ontmoetingsplek voor iedereen.
Je helpt bij de programmering en organisatie van activiteiten: je regelt de geschikte ruimte, zet samen met het team de ruimtes klaar en zorgt voor muziek. Je zorgt voor gesmeerde kelen én gezelligheid! Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor de facilitaire zaken in het pand. Met jouw twee rechterhanden fiks jij die loshangende lamp of andere kleine reparaties makkelijk zelf.

In Dordrecht hebben we het beheer van 5 wijkgebouwen en zijn actief in 2 buurtkamers. Samen met de bestaande beheerders vorm je een team die de openstelling garandeert passend bij de programmering.

Verder:

-        Jij bent hét aanspreekpunt voor gasten. Je helpt hen bij vragen en kleine oplossingen, verwijst door waar nodig. Dit doe je samen met de vrijwillige gastheren/vrouwen.

-        Jij draagt bij aan de zelfredzaamheid van buurtbewoners. Jij stimuleert sociale contacten en helpt mee om bewoners deel uit te laten maken van de samenleving.

-        Je zorgt voor een schoon en veilig gebouw. Je doet dit samen met de medewerkers van Drechtwerk.

-        Je bent er afhankelijk van de programmering, ook zo nu en dan in de avond.

 

Wat bieden we jou?

-        Een salaris, afhankelijk van je opleiding en ervaring, tussen € 2.426 en € 3.454 in schaal 5 Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening o.b.v. fulltime (36 uur)

-        Individueel keuzebudget (hierin zit je vakantiegeld en een dertiende maand, waarbij je zelf invloed hebt op het moment van uitbetaling)

-        Een jaarcontract met uitzicht op verlenging. De huidige middelen zijn voorlopig voor 3 jaar.

-        Reiskostenvergoeding

-        Opleidingsbudget om door te ontwikkelen

-        Vergoeding voor sport

-        Een fietsplan  

 

Wie ben jij?


In deze functie heb je veel contact met verschillende doelgroepen en heb je ervaring en/of affiniteit met de horeca. Daarom is het belangrijk dat je een cursus sociale hygiëne en bedrijfshulpverlening hebt gevolgd. Heb je die niet? Maar heb je wel een groot hart voor mensen en ben je erg gemotiveerd? Dan kun je de cursus ook via ons volgen. Daarnaast:

-        ben je gastvrij en niet bang om op onbekende mensen af te stappen.

-        kun je goed omgaan met administratieve en financiële zaken.

-        ben je geïnteresseerd in verschillende culturen, gebruiken en gewoonten. Het spreken van meerdere talen is een pré.

 

Dordrecht Sociaal!

Als wijkcentrumbeheerder werk je voor Dordrecht Sociaal!. ContourdeTwern levert binnen deze samenwerking expertise op het gebied van sociaal werk, zowel buurtwerk als jongerenwerk. De gezochte beheerders komen in dienst van ContourdeTwern.

Dordrecht Sociaal! is er voor iedereen in Dordrecht. We bundelen krachten en verbinden mensen en organisaties met elkaar. We zijn de oren en ogen in de wijk en staan dichtbij, waardoor we direct in actie kunnen komen. Samen maken we Dordtenaren veerkrachtiger. De nadruk binnen Dordrecht Sociaal! ligt meer dan ooit op preventie. Het is belangrijk om al vroeg te weten in welke situatie inwoners verkeren en wanneer zij welke ondersteuning nodig hebben. Zo kunnen we (grotere) problemen voorkomen en mensen een duwtje in de goede richting geven, waarbij we inzetten op zelfredzaamheid.  Wij zijn dicht bij de mensen: op straat, in het wijkcentrum of online. Nooit alleen. Dat is onze belofte.

 

ContourdeTwern

Niet alleen de buurt is blij met ons, ook onze medewerkers waarderen onze inzet! Zij beoordelen ContourdeTwern al jaren met het keurmerk voor beste werkgever: World-class Workplace. Hier zijn we trots op en we doen er met goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden alles aan om deze titel te behouden.

 

Kennismaken?


Is deze functie op jouw lijf geschreven? En wil jij graag bewoners welkom heten in ons mooie wijkcentrum! Mooi! Wij gaan graag met je in gesprek.

Reageer vóór 7 mei 2024 via onderstaande knop. Wil je eerst nog wat meer info? Je mag altijd contact opnemen met Ariadne Pors, teamleider via 06 511 09 702 of ariadnepors@buurtwerkdordrecht.nl

 

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandagmiddag 13 mei 2024.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:
Tijdelijk

Werkuren:
Parttime

Sluitingsdatum:
08-05-2024

Startdatum:
Per direct

Locatie:
Dordrecht



Contactpersonen:
Ariadne Pors
mobiel: +31 651109702